Sfaturi pentru caldura mai mare si facturi mai mici

Buna dragii mei,

Astazi vreau sa va vorbesc despre cum poti avea caldura mai mare in apartament cu costuri mai mici la factura. Acum cativa ani am izolat toata casa pe exterior, am folosit doar pachete termoizolatii de buna calitate cu polistiren de 10 mm. Daca termoizolatia este de buna calitate  poti reduce costurile cu pana la 40-50 % la consumul de energie termica, asa cum banii economisiti poti sa pleci si intr-o vacanta sau sa reamenajezi o parte din casa.

Untitled.jpg

Cum se monteaza placile de polistiren?

Suprafata de lucru, adica peretele trebuie sa fie in primul rand curat si neted, daca exista neuniformitati mai mari de 2 cm trebuie sa fie corectate inainte de a se pune termoizolatia, daca sunt mai mici de 2 cm , ele se pot corecta in momentul aplicarii placilor. Placile de polistiren vor fi lipite cu un mortar-adeziv care se gaseste in saci de 25 de kg, si se amesteca cu cca  7 l de apa, apoi se amesteca pana se obtine o pasta omogena, apoi adezivul se aplica cu ajutorul unui spaclu cu dinti pe marginea polistirenului in aprox 5-6 puncte pe suprafata intregii placi, daca rosturile dintre placi vor iesi mai mari de 3 mm ele vor fi acoperite cu fasii de polistiren. Placile se lipsesc pe perete prin apasare usoara, si se verifica cu ajutorul bolobocului. Diblurile se vor pune abea dupa ce adezivul sa intarit, de obicei dupa 24-48 de ore. Se recomanda ca diblurile sa  ingropate talerul diblului in polistiren, ca sa poata ajunge la acelasi nivel cu suprafata placii. De obiceie recomanda sa se foloseasca minim 6 buc de dibluri pe metro patrat. Apoi se aplica plasa si se da cu adeziv, la sfarsit se recomanda finisarea si abea la sfarsit vopsire, grunduire sau se  aplica o tencuiala decorative dupa preferinta  fiecaruia.

Totul pare destul de simplu, dar mai bine lasam, totul pe mana specialistilor asa cu siguranta nu vom da gres si vom avea si liniste ca totul va iesi asa cum ne-am dorit. Recomand doar produse de calitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s